Изкуството да подаряваш

9 ноември 2020
Изкуството да подаряваш

Ако някой ме попита кога се чувствам щастлива, без колебания ще отговоря, че един от моментите, когато съм истински щастлива е, когато правя и получавам подаръци. Според статистиките не съм единствената, следователно трябва да се стремим по-често да се радваме взаимно.

Наистина не е необходим специален повод, за да изненадаш някой и да му покажеш, че мислиш за него и че го обичаш. Но за да постигнеш желания ефект е необходимо да се потрудиш. На първо място ти трябва време – седни и помисли какво обича да прави обекта на твоята изненада.

Например – ако обича да чете можеш да му подариш дрешка за книга, книгоразделител или ароматна свещ, ако обича да пътува – касичка за пътувания, термос или албум за снимки, в който да събира спомените от пътешествията. Много често си казваш – той/тя си има всичко, тогава трабва да се подходи още по-творчески. Можеш да избереш подарък, с който да го предизвикаш за нови занимания – например шише за спорт или тефтер за готварски рецепти или да го подтикнеш да сподели с теб нещо, което обичаш да правиш – например кошница за пикник, за да сподели с теб страстта ти към природата или кутия за чай с любимата ти селекция чайове, за да споделя с теб чаша ароматен чай, когато му гостуваш.

Ако ти е трудно да се справиш с този процес се довери на продавача в магазина за подаръци (в нашите магазини държим и инвестираме много в тази услуга), който с насочващи въпроси ще ти помогне в решението. Втората задача е изборът на опаковка и картичка. Ето това вече показва специално отношение. Припомнете си детството и това с колко трепет сте поемали в ръце красиво опакован подарък и сте се чудили какво ли се крие вътре. Не подценявайте и картичката, защото тя носи последващо удоволствие, защото след еуфорията на празника и разопаковането на подаръци, човек с радост чете и препрочита милите думи, които сте му оставили / аз пазя всички каратички, които са ми подарали и когато ми е самотно или трудно ги отварям, за да си припомня, че не съм сама и съм обичана/.

Много се надявам моите откровения по отношение на изкуството да подаряваш да са ви вдъхновили и следващия път преди да решите да сложите пари в плик да приемете предизвикателството и да си доставите щастие. Но внимавайте, защото е пристрастяващо да видиш грейналите очи на любим човек и да получиш прегръдка за благодарност. Ето това е безценно и ще искате да го получавате всеки път, когато подарявате!

Очакваме Ви в магазините ни, където ще Ви дадем много идеи за подаръци за Него, Нея, семейство, дете и ще решим и най-сложните казуси, а за бърза консултация се свържете с нас през сайта.

Калина


Избор на подарък за сватба19 април 2021

Ако искате да покажете лично отношение и да зарадвате ваши близки по повод тяхната сватба, ето няколко идеи за подарък

прочети още
Тирамису8 април 2021

Нашата проверена рецепта за автентично тирамису. Гарантираме ще си оближете пръстите.

прочети още
Рецепта за пърленки1 декември 2020

Изпитана в годините рецепта за домашни пърленки

прочети още