Изкуството да подаряваш

9 ноември 2020
Изкуството да подаряваш

Ако някой ме попита кога се чувствам щастлива, без колебания ще отговоря, че един от моментите, когато съм истински щастлива е, когато правя и получавам подаръци. Според статистиките не съм единствената, следователно трябва да се стремим по-често да се радваме взаимно.

Наистина не е необходим специален повод, за да изненадаш някой и да му покажеш, че мислиш за него и че го обичаш. Но за да постигнеш желания ефект е необходимо да се потрудиш. На първо място ти трябва време – седни и помисли какво обича да прави обекта на твоята изненада.

Например – ако обича да чете можеш да му подариш дрешка за книга, книгоразделител или ароматна свещ, ако обича да пътува – касичка за пътувания, термос или албум за снимки, в който да събира спомените от пътешествията. Много често си казваш – той/тя си има всичко, тогава трабва да се подходи още по-творчески. Можеш да избереш подарък, с който да го предизвикаш за нови занимания – например шише за спорт или тефтер за готварски рецепти или да го подтикнеш да сподели с теб нещо, което обичаш да правиш – например кошница за пикник, за да сподели с теб страстта ти към природата или кутия за чай с любимата ти селекция чайове, за да споделя с теб чаша ароматен чай, когато му гостуваш.

Ако ти е трудно да се справиш с този процес се довери на продавача в магазина за подаръци (в нашите магазини държим и инвестираме много в тази услуга), който с насочващи въпроси ще ти помогне в решението. Втората задача е изборът на опаковка и картичка. Ето това вече показва специално отношение. Припомнете си детството и това с колко трепет сте поемали в ръце красиво опакован подарък и сте се чудили какво ли се крие вътре. Не подценявайте и картичката, защото тя носи последващо удоволствие, защото след еуфорията на празника и разопаковането на подаръци, човек с радост чете и препрочита милите думи, които сте му оставили / аз пазя всички каратички, които са ми подарали и когато ми е самотно или трудно ги отварям, за да си припомня, че не съм сама и съм обичана/.

Много се надявам моите откровения по отношение на изкуството да подаряваш да са ви вдъхновили и следващия път преди да решите да сложите пари в плик да приемете предизвикателството и да си доставите щастие. Но внимавайте, защото е пристрастяващо да видиш грейналите очи на любим човек и да получиш прегръдка за благодарност. Ето това е безценно и ще искате да го получавате всеки път, когато подарявате!

Очакваме Ви в магазините ни, където ще Ви дадем много идеи за подаръци за Него, Нея, семейство, дете и ще решим и най-сложните казуси, а за бърза консултация се свържете с нас през сайта.

Калина


Тирамису8 април 2021

Нашата проверена рецепта за автентично тирамису. Гарантираме ще си оближете пръстите.

прочети още
Рецепта за пърленки1 декември 2020

Изпитана в годините рецепта за домашни пърленки

прочети още