Рецепта за пърленки

1 декември 2020
Рецепта за пърленки
Когато не експериментираме в кухнята си приготвяме рецепти, които ни навяват мили спомени. Така и днес. В един прекрасен летен ден бяхме на гости на едно изключително мило и весело семейство, с което споделяме една съдба. Майката освен, че е невероятна домакиня / тя ме научи да правя палачинки, с които и до ден днешен будя децата всяка неделя/, е и най-милият и сърчен човек. Когато сме в дома им винаги се чувстваме обичани и специални. Те винаги готвят заедно и се възползват максимално от прекрасния си двор, където се кипри очарователно малко барбкю. И докато мъжът в семейство мяташе апетитни пържоли, майката донесе купа пълна с пухкаво тесто. Пред смаяния ни поглед направи най-вкусните и невероятни пърленки, изпечени направо на скарата. Благодарим ви Мими, Марти и Ани за приятелството и рецептата.
Пърленки
Необходими продукти
800гр. Брашно
1 суха мая
1 бакпулвер
1 яйце
200 гр. Кисело мляко
200 мл. Прясно мляко
1 суп.лъжица Олио
Сол, захар и масло с чесън за намазване
От продуктите се омесва меко тесто /ако се наложи добавете още брашно/, оставете го да втаса около половин час. След това го разделета на малки топки, които да разточите на кръг с диаметър около педя и изпечете на скара или както в нашия случай на оребрен тиган. Докато са топли намажете с масло подправено с чесън. И нападайте!
 

Изкуството да подаряваш9 ноември 2020

Ако някой ме попита кога се чувствам щастлива, без колебания ще отговоря, че един от моментите, когато съм истински щастлива е, когато правя и получавам подаръци. Според статистиките не съм единствената, следователно трябва да се стремим по-често да се радваме взаимно.

прочети още