Рецепта за пърленки

1 декември 2020
Рецепта за пърленки
Когато не експериментираме в кухнята си приготвяме рецепти, които ни навяват мили спомени. Така и днес. В един прекрасен летен ден бяхме на гости на едно изключително мило и весело семейство, с което споделяме една съдба. Майката освен, че е невероятна домакиня / тя ме научи да правя палачинки, с които и до ден днешен будя децата всяка неделя/, е и най-милият и сърчен човек. Когато сме в дома им винаги се чувстваме обичани и специални. Те винаги готвят заедно и се възползват максимално от прекрасния си двор, където се кипри очарователно малко барбкю. И докато мъжът в семейство мяташе апетитни пържоли, майката донесе купа пълна с пухкаво тесто. Пред смаяния ни поглед направи най-вкусните и невероятни пърленки, изпечени направо на скарата. Благодарим ви Мими, Марти и Ани за приятелството и рецептата.
Пърленки
Необходими продукти
800гр. Брашно
1 суха мая
1 бакпулвер
1 яйце
200 гр. Кисело мляко
200 мл. Прясно мляко
1 суп.лъжица Олио
Сол, захар и масло с чесън за намазване
От продуктите се омесва меко тесто /ако се наложи добавете още брашно/, оставете го да втаса около половин час. След това го разделета на малки топки, които да разточите на кръг с диаметър около педя и изпечете на скара или както в нашия случай на оребрен тиган. Докато са топли намажете с масло подправено с чесън. И нападайте!
 

Избор на подарък за сватба19 април 2021

Ако искате да покажете лично отношение и да зарадвате ваши близки по повод тяхната сватба, ето няколко идеи за подарък

прочети още
Тирамису8 април 2021

Нашата проверена рецепта за автентично тирамису. Гарантираме ще си оближете пръстите.

прочети още
Изкуството да подаряваш9 ноември 2020

Ако някой ме попита кога се чувствам щастлива, без колебания ще отговоря, че един от моментите, когато съм истински щастлива е, когато правя и получавам подаръци. Според статистиките не съм единствената, следователно трябва да се стремим по-често да се радваме взаимно.

прочети още