Избор на подарък за сватба

19 април 2021
Избор на подарък за сватба

Канени сте на сватба. Вече стана традиция подаръкът да е плик с пари. Не одобрявам тази традия, но до известна степен я разбирам, защото не е много разумно младоженците да се напълнят с куп ненужни скъпи вещи. Но пък нищо не ви пречи да отделите част от сумата, за да подарите нещо за спомен. Моята сватба беше много отдавна, когато пликовете с пари не бяха модерни, за това получих много подаръци. Да, не всички отговаряха на моя вкус и представа за естетика, но имаше много, които ми харесаха и до ден днешен си ползвам. И посягайки към тях се сещам за хората, които са ми ги подарили и ми става много мило. Ще споделя и още един спомен – денят след сватбата изпълнени с много емоции с моя мъж започнахме да четем картичките и да отваряме подаръците. Трудно ми е да ви опиша чувствата, които ни заливаха. Този момент ще го помня винаги.

При избора на подарък за спомен е хубаво да прецените и да изберете вещ, която ще се ползва с години или крие някаква символика. Ако искате да сте по-практични – изберете албум за снимки, масичка за легло / за романтични закуски/, кошница за пикник, сет за сирена или кутия за чай.

В случай, че изберете символиката – котката е пазител на домашното огнище, кучето е симврол на приятелство, делфина привлича добри приятели, а костенурка се подарява за дълголетие и богатство.

Друг подход е да помислите какви са хобитата им - ако обичат виното - изберете аксесоари за вино и дъска за сирена и селектирана бутилка от любимото вино; ако са пътешественици - подарете им книга, която да ги предизвика да видят нови места, скреч карта на света - да изтриват държавите, които са посетели и един тефтер-дневник, за да записват историите си и в края на годината да сядат и да препрочитат общите си приключения.

Още два важни детайла – опаковката и картичката. Те изразяват лично отношение и от практическа гледна точка ще предпазят подаръка от счупване, а с картичката ще подскажете на младоженците кой се е прогрижил за изненадата. Ако последвате съвета ми ще постигнете двоен резултат – хем ще има елемент на изненада и нещо за спомен, хем ще дадете възможност на младоженците сами да изберат, каквото им е необходимо. Това Соломоновско решение ще донесе много радост и на вас и на младото семейство.

А ние ще се радваме да сме част от този празник като ви консултираме в избора на подарък. За целта ни се обадете или пишете и ще се радваме да ви дадем решение и да останете повече от доволни.

Личното отношение към всеки клиент е нашата философия и това, което съхрани малкия ни бизнес в трудните моменти.


Тирамису8 април 2021

Нашата проверена рецепта за автентично тирамису. Гарантираме ще си оближете пръстите.

прочети още
Рецепта за пърленки1 декември 2020

Изпитана в годините рецепта за домашни пърленки

прочети още
Изкуството да подаряваш9 ноември 2020

Ако някой ме попита кога се чувствам щастлива, без колебания ще отговоря, че един от моментите, когато съм истински щастлива е, когато правя и получавам подаръци. Според статистиките не съм единствената, следователно трябва да се стремим по-често да се радваме взаимно.

прочети още